söndag 22 januari 2012

Dags för ny kurs!

Imorgon börjar jag läsa kandidatkursen i jiddisch vid Lund universitet. Fram tills nu har alla jiddischkurser gått på halvfart men på kandidatnivå läser man på helfart och hälften av tiden skall ägnas åt att skriva uppsats. Det ska bli roligt att sätta igång med det, som jag hoppas kommer bli, ett mycket givande avslut på jiddischkurserna vid Lunds universitet!

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag heter Sara Jungeryd och jobbar med ett projekt i skolan (Nacka gymnasium i Stockholm) som handlar om jiddisch och dess framtid. Jag har en fråga som jag undrar om ni skulle kunna hjälpa mig med och svara på kortfattat vad ni tror?

  Hur tror du/ni jiddisch kommer användas i framtiden språket/kulturen?

  Vore jättesnällt om ni hade lust och tid att försöka svara på frågan och att ni tillåter att jag nämner era namn som källor i såna fall, tack på förhand!

  Sara Jungeryd

  sara.jungeryd@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad glad jag blev när jag hittade er blogg! Jag gör som Sara studerar och är nyfiken på jiddisch. Jag utbildar mig till lärare och vi arbetar med Sveriges minoriteter. Jag tänker att jag som lärare behöver förstå den språkiliga kulturen. Jag upplever att det forfarande finns ett motstånd över att stå för sin kultur och språk jiddisch. Håller ni med mig och vad tror ni det beror på?
  Mvh: Veronica

  vnorberg@hormail.com

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag precis som dessa tjejer över mig undrar samma sak! Hur tror ni jiddisch kommer användas i framtiden? Finns det tillrcäkligt många användare? Ökar eller minskar antalet?
  Vilken ställning har språket i dagens samhälle?

  Mvh Martin

  moppe56@hotmail.com

  SvaraRadera